Compot de mere

de jolygina in Sirop / Compot, 14 Sep 2010 | 6244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 700g zahar
  • 4 litri de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite de sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere:

se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida

se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca merele sunt mai micute) cam pana cand incep ele sa se lase in jos (trebuie sa fim foarte atente ca sa nu se sfarame )

lasam sa fiarba merele cu capacul pus si cand sunt aproape gata adaugam si 2 lingurite de sare de lamaie ,dupa gustul fiecarei gospodine

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

14.09.2010, 22:36

la compot nu pun, doar la dulceatza si gem Nu contesc ca n-ar fi bun, doar mi s-a parut ciudat...

Bucataras Medi 1

14.09.2010, 22:48

bun..........

jolygina 1

15.09.2010, 12:06

pai ina este optional daca vrei sa-i pui sare de lamaie ,noua ne place sa fie putin mai acrisor ,acum nu stiu daca o fi bun sau nu ,dar nu cred ca are ce sa-i faca rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de rubarba